Kuka ennustaisi loman onnistumisen?

Aion olla rehellinen. Kesäkuu vaihtui heinäkuuhun, mikä tarkoittaa, että loma alkaa olla lähellä. Kulunut vuosi on ollut mielenkiintoinen, tehtäväntäyteinen, ja olen huomannut, että rakastan työtäni. Työskentelen uraa uurtavalla alalla, uraa uurtavien metodien parissa, ja tapaan paljon uusia ihmisiä, saan tuottaa uusia ideoita ja ajatuksia niin paljon kuin haluan, ja yleensä niitä jopa kuunnellaan! Tästä huolimatta on sanottava, että loma tulee oikeaan kohtaan. Takki on hieman tyhjä.

Lomalle ladataan paljon odotuksia. Sitä suunnitellaan paljon, välillä liikaakin, etukäteen. Liika siksi, että minulle lomalla pitää olla ilmaa ja tilaa jättää sattumalle varaa viedä ennen kokemattomiin paikkoihin ja tapahtumiin, joita ei ole suunnitellut etukäteen. Olen havainnut, että kokemukset ja tapahtumat, joita ei ole suunnitellut etukäteen, ovat tunnetasolla kaikkein voimakkaimpia ja juuri niitä muistelee jälkikäteen kaikkein eniten, suurimmalla lämmöllä. Tällaisista suunnittelemattomista lähdöistä, ja mukaan heittäytymisestä olen saanut myös uusia ystäviä, mikä nykypäivänä voi olla harvinaista.

Toki hyvään lomaan kuuluu myös etukäteen suunnitellut paikat ja ihmiset, joita haluaa nähdä, ja joissa haluaa käydä. Tämä antaa lähtökohdan loman onnistumiselle. Itselleni tällaisia ”ankkuripisteitä” ovat mökki, pitkä viikonloppu ulkomailla, sekä jokunen golfkierros ystävien kanssa. Näistä suurin osa löyhällä aikataululla, joka jättää varaa sattumille.

Sekä pieleen menneen loman että epäonnistuneen pakkausuudistuksen seuraukset ovat kauaskantoiset.

Lomalla ja pakkausuudistuksella on aika paljon yhteistä: kumpaakin suunnitellaan vahvasti etukäteen, kumpaankin ladataan runsaasti odotuksia, ja kumpainenkin viestii tekijänsä tai asianomistajan arvoista. Sekä pieleen menneen loman että pakkausuudistuksen seuraukset ovat kauaskantoiset.

Toisin kuin loman, pakkausuudistuksen onnistumisen voi varmistaa hyvin pitkälle etukäteen. Pakkausuudistuksen onnistumiseen kriittisesti vaikuttavat asiat voidaan mitata etukäteen. Mittaukset tehdään tietysti kuluttajilla, jotka loppukädessä kertovat, että onko pakkausuudistus onnistunut vai ei. Etukäteen saadaan selville, miten uusi pakkaus erottuu kilpailijoiden joukosta kaupan hyllyllä, mitkä sen vahvuudet ja heikkoudet ovat verrattuna kilpailijoihin, sekä vielä sekin, että minkä verran kuluttajat ovat valmiita maksamaan tuotteesta ko. pakkauksessa. Pakkauksella saadaan maksuhalukkuus nousemaan jopa yli 20 %. Tämä on tutkittu. Kun vielä tuotteen makuprofiili saadaan kuluttajilta selville, niin tiedetään, lunastaako tuote pakkauksen lupauksen. Tärkeää tietoa uusintaoston kannalta.

Sense N Insight on kehittänyt selkeän scoren, joka kertoo yhdellä numerolla myyntiin vaikuttavien osa-alueiden (hyllyerottuminen, pakkaus ja maku) vahvuudet ja kehityskohteet.

 Sense N Insight Score mittaa tuotten myyntipotentiaalin hyllyssä (uloin kehä), pakkauksena (keskikehä) ja tuotteena (sisin kehä) suhteessa kilpailijoihin.

Sense N Insight Score mittaa tuotten myyntipotentiaalin hyllyssä (uloin kehä), pakkauksena (keskikehä) ja tuotteena (sisin kehä) suhteessa kilpailijoihin.

 

Kuka kehittäisi samanlaisen scoren loman onnistumistodennäköisyyden mittaamiseen? Osa-alueet voisivat olla elämykset, nautinto ja rentoutus. Vai mitä sinä ehdotat?

Jos haluat lisätietoa tutkimuksista, SNI scoresta, tai vaikka ehdottaa osa-aluetta loma-scoren laskentaan, niin ota yhteyttä sales (at) senseninsight.com.

Stressitöntä ja rentoa lomaa kaikille, syksyllä tullaan taas takki auki tekemään töitä!

mansikat